Okunması Gereken 6 Image Çizgi Romanı

Bağımsız çizgi romancılığın kalesi Image, yaratıcılığa ve edebiyata önem vermesi sebebiyle benim favori çizgi roman yayıncım. Birlikte mutlaka okumanız gereken Image çizgi romanlarına bakalım. Listede herhangi bir sıralama gözetilmemiştir.
1-Invincible

The Walking Dead’den hatırlayabileceğiniz Robert Kirkman tarafından yaratılan Invincible süper kahramanları hikaye anlatımında bir araç olarak kullanan çizgi romanlardan. Karakterlerle yakınlık kurarken 15 yıl boyunca o karakterlerin büyümesini ve değişmesini takip ediyoruz. Örneğin çizgi romanın başında ana karakterimiz Mark Grayson, 17 yaşında bir lise öğrencisiyken, liseden mezun olmasını, üniversiteye gitmesini, üniversiteyi bitirmesini, evlenmesini, baba olmasını görüyoruz. Kirkman, aylık yayınlanan çizgi romanların temel bir özelliği olan uzun zamana yayılmalarından faydalanarak karakter gelişimi konusunda büyük başarı sağlıyor ve süper kahraman hikayelerine yeni bir bakış açısı getiriyor.
2-Supreme

Çizgi roman efsanesi Alan Moore‘un gümüş çağ Superman’ine saygı duruşu haline getirdiği Image Comics kahramanı Supreme daha sonra başka bir efsanenin, Warren Ellis‘in ellerinde süper kahraman hikayesi olmaktan çıkıp saykodelik bir bilimkurguya dönüştü. Watchmen kalitesinde dekonstrüksiyon içeren eser okurken düşünmeyi sevenler için.
3-Lazarus

Lazarus bu listede en eğlenerek okuyacağınız serilerden bir tanesi. Game of Thrones, Godfather ve James Bond’un distopik bir bilimkurgu atmosferinde birleşimi diyebiliriz. Daha önce çizgi roman okumadıysanız ama çizgi romanlar birazcık bile ilginizi çekiyorsa buradan başlayabilirsiniz. Sevilen Batman ve Wonder Woman yazarı Greg Rucka‘nın yazdığı ve Michael Lark‘ın muhteşem biçimde çizdiği (bunu vurgulayalım, çizimler özellikle dövüş sahnelerini yansıtmada çok başarılılar.) bir eser.
4-Saga

Uzay destanı Saga, son yılların en büyük çizgi roman olayı. Walking Dead‘i tahtından etmesi muhtemel olan serinin yazarı Brian K. Vaughan, çizeri Fiona Staples. Dilimize Marmara Çizgi tarafından çok başarılı (ama biraz yavaş) biçimde kazandırılan eser okuyabileceğiniz en tuhaf ve orijinal uzay hikayelerinden birini anlatıyor.
5-Deadly Class

İlk bakışta ergenlik çağındakilere hitap eden bir eser gibi görünse de Ölümcül Sınıf‘ın hem kaynak materyal olan çizgi romanı hem de tek sezon devam edebilen dizisi bir başyapıt. Okuduğum en orijinal seri olabilir. Deadly Class kadar “değişik kafalı” bir şey okumadım. Daha önce tükettiğiniz hiçbir esere benzemiyor ama onlarcasına gönderme yapmaktan da geri durmuyor. Kabaca, katil yetiştiren bir okula düşen Marcus’un talihsiz serüvenleri olarak tanımlayabileceğimiz seri, diyaloglarıyla, sanat stiliyle ve mükemmel karakterleriyle favorileriniz arasına girecek. Serinin yazarı Rick Remender‘ın benim bağımsız çizgi roman dünyasına dalmamda büyük etkisi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Seri dilimize Arkabahçe tarafından kazandırılıyor ama maalesef Arkabahçe seriye (ekonomik nedenlerle) hak ettiği değeri göstermiyor.
6-Southern Bastards

Southern Bastards, modern klasik havasında bir çizgi roman. Scalped, Men of Wrath, Conan the Barbarian gibi serilerle Amerikan çizgi roman piyasasında grafik şiddeti en iyi kullanan yazar olduğunu ispatlayan Jason Aaron‘ın kaleminden bir redneck hikayesi. Belki grafik şiddet konusunda onunla Frank Miller yarışabilir ama Aaron şiddeti sanatsal amaçlarla ve sosyolojiyi yansıtmada kullanmayı gerçekten iyi biliyor. Jason Latour’un çizimleri de Güney’in çarpık havasını başarıyla yansıtıyor. Edebiyat arıyorsanız bu seriyi okuyun.